Printer Friendly Version Интервју амб. Дијане Иванчић поводом Дана државности Републике Србије, 15. фебруара 2024. године @ 19 February 2024 09:48 AM

Амбасадорка Дијана Иванчић састала се у среду, 14. фебруара 2024. године, са генералним директором туниског портала Tourisme Info Афифом Шуком ради давања интервјуа о билатералним односима Србије и Туниса, са посебним нагласком на сарадњу у области туризма, који је објављен поводом нашег националног празника.


Амб. Иванчић је истакла традиционално пријатељске и блиске односе Србије и Туниса, који сежу у период Првог светског рата и ПНЗ. Саговорнику је представила туризам у Србији, као и перспективе за његов развој. На крају интервјуа говорила је о могућностима за развој и унапређење сарадње у области туризма између две земље. Саговорници су се сложили да постоји велики потенцијал са обе стране и да је неопходан обостран, заједнички рад на промоцији туристичких понуда. Амб. Иванчић је обавестила саговорника да ће се у Београду одржати 45. Међународни сајам туризма у периоду од 22. до 25. фебруара 2024. године и да је министар туризма и омладине Републике Србије Њ.Е. г. Хусеин Мемић упутио позивно писмо министру туризма Туниса за учешће на овом догађају, који представља прилику за сусрет две делегације и разговоре о развоју билатералне сарадње.


ГД Афиф Шук изразио је велико задовољство и интересовање за наставак даље сарадње са Амбасадом РС у Тунису и за објављивање чланака о туризму у нашој земљи, као и спремност да допринесе унапређењу сарадње наших пријатељских земаља у овој области.


Интервју је објављен 15. фебруара о.г. на званичном сајту Tourisme Info (https://tourisminfo.com.tn/2024/02/interview-exclusive-de-dijana-ivancic-ambassadrice-de-serbie-en-tunisie/).